Kosthold

MER-barnehage

Barnehagen er MER-ambassadør. Opplysningskontoret for frukt og grønt ønsker å inspirere barnehagene til å servere mer frukt og grønt, i likhet med myndighetenes anbefalninger. 75 % av barn i Norge under seks år tilbringer mesteparten av sin våkne tid i barnehage. Derfor er barnehagene en meget viktig arena for forebyggende helsearbeid. Mat og måltider er en sentral del av den daglige virksomheten i barnehagen, og måltidene i barnehagen utgjør en betydelig del av barnets totale kosthold.

For å bli MER- ambassadør må barnehagen oppfylle visse kriterier:

Servere oppkuttet frukt og grønt som en del av måltidene.Praktisere fruktfest ved bursdager.Informere de ansatte og foreldre om MER- kampanjen.Rapportere på egne medlemssider.E- opplæringskurs for ansatte.

På bakgrunn av dette serveres det frukt i ulike varianter når det feires bursdager, ved fellesarrangementer og ved avslutninger, dere skal altså ikke ha med noe hjemmefra. Vi har nå utarbeidet egen bursdagsmeny som barna kan velge mellom:
- Fruktfat
- Frukspyd
- Smoothie
- Smoothie - is

-Grove vafler

For mere info klikk https://www.frukt.no/barnehage/

Barnehagen bestiller fersk fisk fra RYA produkter og vi har minimum en fiskerett i uka, i tillegg har vi mer fiskepålegg enn tidligere, eks røkt laks, honningmarinert laks, kaviar og makrell i tomat.
Anita har vært på "fiskesprell"kurs og lager spennende og barnevennlige retter med fisk, så hvis dere trenger middagstips er det bare å ta kontakt:)